• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Przepisy na co dzień

Jedną z największych przyjemności w życiu jest jedzenie. Chociaż jest możliwe, aby kochać jeść nie potrafiąc gotować, to wydaje się nieprawdopodobne, aby dobrze gotować nie kochając jeść. Każdy dobry kucharz kocha jeść, ale kocha dobrze jeść. W kuchni należy w pierwszej kolejności zadowolić siebie, aby później móc zadowolić innych.

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Przepisy na co dzień

Carpaccio z łososia

Witam. W dzisiejszym blogu napiszę trochę o jednym z moich ulubionych dań jakim jest carpaccio z łososia. Nie jest one trudne do wykonania, najważniejszym składnikiem będzie świeży łosoś w cienkich plastrach. Resztę składników jakich będziemy potrzebowali są wymienione poniżej oraz zdjęcie przygotowanego dania.

-Sos sałatkowy francuski Knorr

-cytryna

1 sztuka

-sok z 1 cytryny

-oliwa z oliwek

125 mililitrów

-posiekany tymianek

1 łyżka

-zielony pieprz z zalewy

2 łyżki

-woda

3 łyżki

 

Przygotowanie krok po kroku

 

 

Krok 1

W moździerzu utłucz 1 łyżkę pieprzu, wymieszaj z tymiankiem.

Krok 2

 

Całość przełóż do miseczki, wymieszaj z 1/3 oliwy z oliwek i sokiem z cytryny oraz Sosem sałatkowym francuskim Knorr.

Krok 3

Dodaj 3 łyżki stołowe wody, ponownie wymieszaj.

Krok 4

 

Plastry łososia ułóż na półmisku, polej marynatą, przykryj folią i wstaw do lodówki na 4 godziny.

Krok 5 

Przed podaniem udekoruj cytryną, posyp resztą pieprzu.

09 maja 2020   Dodaj komentarz
Jedzenie Kuchnia  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Asg_pasja | Blogi