Przepisy na co dzień
Carpaccio z łososia
Witam. W dzisiejszym blogu napiszę trochę o jednym z moich ulubionych dań jakim jest carpaccio z łososia. Nie jest one trudne do wykonania, najważniejszym składnikiem będzie świeży łosoś w cienkich plastrach. Resztę składników jakich będziemy potrzebowali są wymienione poniżej oraz zdjęcie przygotowanego dania.
-Sos sałatkowy francuski Knorr
-cytryna
1 sztuka
-sok z 1 cytryny
-oliwa z oliwek
125 mililitrów
-posiekany tymianek
1 łyżka
-zielony pieprz z zalewy
2 łyżki
-woda
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu utłucz 1 łyżkę pieprzu, wymieszaj z tymiankiem.
Krok 2
Całość przełóż do miseczki, wymieszaj z 1/3 oliwy z oliwek i sokiem z cytryny oraz Sosem sałatkowym francuskim Knorr.
Krok 3
Dodaj 3 łyżki stołowe wody, ponownie wymieszaj.
Krok 4
Plastry łososia ułóż na półmisku, polej marynatą, przykryj folią i wstaw do lodówki na 4 godziny.
Krok 5
Przed podaniem udekoruj cytryną, posyp resztą pieprzu.
Dodaj komentarz